Radiatorsko ogrevanje

Še vedno je radiatorsko ogrevanje najbolj razširjen sistem ogrevanja.

  • Danes se v glavnem priporoča nizko temperaturni sistem ogrevanja 70 - 40 °C. Ta sistem nekoliko podražji osnovno investicija saj potrebujemo malo večje površine radiatorjev. A  povečana investicija se nam kaj kmalu povrne saj so izgube na kotlu in dimnih plinih občutno nižje. Dodatni prihranek lahko povečamo še z dograditvijo avtomatike, ki določa temperaturo ogrevalne vode po zunanji temperaturi in nam s tem optimizira  izgube na kotlu in dimnih plinih. (nižja kot je temperatura ogrevalne vode, nižje so izgube.) Posledično zmanjšujemo onesnaženje okolja z Co2 in Noxi.
  • Radiatorsko ogrevanje, opremljeno z radiatorskimi termostatskimi ventili, je energetsko varčno, zanesljivo, učinkovito in uporabniku prijazno ogrevanje, ki zagotavlja ugodje v vsakem prostoru. Saj lahko za vsak prostor posebej določimo reguliramo pretok tople vode skozi radiator in s tem moč ogrevanja v prostoru. Izognemo se tudi , da bi z zapiranjem posameznih radiatorjev porušili ravnotežje v celotnem ogrevalnem sistemu.

Ogrevanje s plinom

  • Zunanje tipalo stalno nadzira  zunanjo temperaturo in s pomočjo regulacijske enote prilagaja moč gorilnika. S tem ogrevno vodo ogreje na primerno temperaturo in ta direktno vstopa v ogrevalni sistem in ogreva radiatorje. To omogoča enakomerno ogrevanje prostorov in zmanjša število vklopov gorilnika. Z manjšo močjo plamena, nižjo temperaturo dimnih plinov, doprinesemo k manjšim izgubam in manjšemu onesnaženju okolja. Rezultat je prihranek na porabi goriva, in konstantna temperatura v bivalnih prostorih. Posledično zmanjšujemo tudi onesnaženje okolja z Co2 in Noxi.


Ogrevanje na lahko kurilno olje

  • Zunanje tipalo stalno nadzira  zunanjo temperaturo in s pomočjo regulacijske preko mešalnega ventila prilagodi temperaturo ogrevalne vode na optimalno temperaturo.S tem nam omogoči enakomerno ogrevanje prostorov in zmanjša število vklopov gorilca, kar prinese prihranek na porabi goriva. V bivalnih prostorih imamo tako konstantno temperaturo, s tem pa imamo lahko tudi nižjo temperaturo kotla, katera naj ne bi presegala 75°C.  Večino ogrevalne sezone bo seveda še nižja. Tako dosežemo manjše izgube na kotlu in dimnih plinih. Posledično zmanjšujemo onesnaženje okolja z Co2 in Noxi.


Ogrevanje na trda goriva

  • Za klasični sistem ogrevanja na trda goriva (drva, premog) je priporočljiv visoko temperaturni sistem ogrevanja 90/70 °C. Znano je, da mora biti v teh kuriščih gorenje čim manj dušeno. Pri slabem izgorevanju se namreč veliko bolj izločajo saje in kotel in dimnik ob takih pogojih kondezirata, kar pa pomeni več vzdrževanja in višje stroške ogrevanja. Ogrevanje na drva je okolju prijazno, saj v okolje samo vračamo Co2, ki bi ga drevesa vrnila v okolje ko bi odmrla.

 Radiator  Ogrevanje

  Radiator z tremostatskim venilom      Razdelilna omarica z mešalnim ventilom,

                                                                    črpalko in ventili za uravnoteženje sistema

 

Prijetno in zanesljivo ogrevanje
Regular d.o.o. | Info@regular.si | Telefon: 05-630 22 11 Fax: 05 630 22 12
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.