Toplo zračno ogrevanje

Toplozračno ogrevanje je sistem, kjer prostore ogrevamo s toplim zrakom. V tem primeru ni učinka infra sevanja dokler ne ogrejemo predmetov in sten v prostoru.

Tipi toplozračnega ogrevanja

  • Dovod zraka preko kanalov kombinirano z sistemom prezračevanja kjer zrak ogrevamo ali hladimo.
  • Lokalno, z različnimi konvektorji. Konvektorji lahko omogočajo tudi hlajenje, v kolikor imajo vgrajen ventilator in imamo izdelano instalacijo za hlajenje (primirno izolirano)
  • Konvektorji vgrajeni v tlak so primerni pred vsem tam, kjer imamo velike steklene površine.

Ventilatorski konvektorji

Ventilatorski konvektorji so naprave s katerimi lahko hladimo ali ogrevamo, njihova dodatna funkcija pa je filtriranje in sušenje zraka. Prisilno kroženja zraka skozi izmenjevalnik s pomočjo ventilatorja nam omogoča ogrevanje ali hlajenje. Željeno temperaturo v prostoru lahko nastavljamo s termostati za regulacijo pretoka vode (odpiranje in zapiranje ventilov) in z različnimi sobnimi termostati za regulacijo hitrosti delovanja ventilatorja.

Stropni konvektorji

Stropni konvektorji so naprave za klimatizacijo prostorov, s katerimi lahko zrak grejemo, hladimo, čistimo in sušimo. Preko vodnega ogrevanja ali hlajenja obtočni zraka grejemo ali hladimo.
Prednost stropnih konvektorjev pred običajnimi ventilatorskimi konvektorji je v tem, da nam ne zasedajo prostora.

Zračne zavese 

Funkcija zračnih zaves je, da preprečujejo vdor hladnega zraka v klimatizirani prostor.

Talni konvektorji 

Konvektorji vgrajeni v tlak. So idealna rešitev za prostore z velikimi okenskimi oz. steklenimi površinami (njihova pomembna funkcija je tudi preprečevanje rošenja na steklu) in  za primere, ko za postavitev radiatorjev ni dovolj prostora. Niso primerni za hlajenje v kolikor nimajo vgrajenega ventilatorja (mala globina)

 

Prijetno in zanesljivo ogrevanje
Regular d.o.o. | Info@regular.si | Telefon: 05-630 22 11 Fax: 05 630 22 12
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.